20 jaar Energiek

20 jaar Fitness Energiek

Rob en Threa zijn met Fitness Energiek begonnen omdat ze ontevreden waren over het aanbod van sportscholen dat er toentertijd was. In 2000 ging hun fitnesscentrum open op de Bloemenlaan in Valkenburg en het stroomde direct vol met leden. (Leuk feitje: Tijdens deze openingsperiode werden Rob en Threa gevolgd door een filmploeg van het tv-programma ‘Eigen zaak’. Dit werd elke woensdag uitgezonden op RTL5.) Ze gingen meteen lekker van start en omdat het ledenaantal maar bleef stijgen werd niet veel later al besloten om de boven verdieping van het pand aan de Bloemenlaan erbij te huren.

In 2001 begonnen ze met Fitlinxx, hét systeem om al je trainingen bij te houden. In 2002 haalden ze ook als één van de eersten een trilplaat naar het fitnesscentrum. Niet die van Vanessa, maar één waar je wel resultaat op behaalde.
Het leden aantal bleef groeien alsmede de vraag naar groepslessen. Ze begonnen met het geven van Pilates. Pilates was destijds nog helemaal niet bekend in Nederland maar ook dit bleek een schot in de roos. Al 17 jaar wordt bij Fitness Energiek Pilates gegeven en leden van het eerste uur doen nog steeds iedere week trouw mee! Het idee van groepslessen werd goed ontvangen en Rob en Threa dachten dat roeien misschien ook een leuke les zou zijn. En ze bleken gelijk te hebben. Al snel stonden er dertig roeimachines en werd er, ruim voordat de les begon, een roeimachine gereserveerd met het welbekende ‘’handdoekje leggen’’.
Daarna kwamen de lessen als Bokatea en Club Power. Club Power is nog steeds een van de populairste lessen die ze aanbieden.
In 2004 kon er gefietst worden op de Virtual Cycling fietsen. Daar moest je op sturen om in het juiste pad te blijven. De tweede generatie van deze fietsen staan nog steeds in het fitnesscentrum.
Life Fitness kwam toen met een circuittraining en Rob en Threa hebben hier de naam Easy Fit aan gegeven. Deze naam is door heel veel sportscholen in Nederland gekopieerd.

Op den duur kon het pand aan de Bloemenlaan niet meer aan de eisen van Rob en Threa voldoen en toen zijn ze rond de tafel gegaan met de gemeente en het architectenbureau Studiozo. Ze wilden het graag groter, hoger en ruimer zodat het pand de groei van het bedrijf niet in de weg stond. En zo geschiedde: In 2010 stond daar het nieuwe pand aan de Voorschoterweg. Een mooi pand op een mooie zichtlocatie.

Spinninglessen waren de eerste uitbreiding na de opening van het nieuwe pand. De Keiser m3 fietsen met magnetische weerstand stonden klaar om helemaal los op te gaan tijden de spinninglessen. Omdat de Keiser fietsen zo goed bevielen zijn ze na 7 jaar geüpdate en kun je inmiddels via je smartphone en beeldscherm tijdens de les bijhouden wat je prestaties zijn.
In 2012 werd de Synrgy360 geplaatst, nog voordat crossfit een enorme hype werd. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit fitnessland, maar Fitness Energiek was dus wederom de eerste met deze Hoge Intensiteit Interval Training. Elke week zijn er ruim 5 lessen van 30 minuten waarbij je je kracht en conditie traint.
In 2013, zo’n 13 jaar na het eerste tv debuut, kwam het programma ‘Wist je dat?’ bij Fitness Energiek langs omdat ze graag de nieuwe aspecten van fitness wilden laten zien. Het filmpje kun je nog steeds bekijken op onze website.
In 2014 was daar dan eGym. Op de grootste fitnessbeurs ter wereld in Keulen is dit nieuwe trainingsconcept uitvoerig bekeken en getest, waarna Rob en Threa besloten met dit concept te gaan werken. En na ruim 5,5 jaar is eGym niet meer weg te denken bij Fitness Energiek. Ze begonnen met 8 toestellen en al snel werden er 2 bijgekocht.
In 2019 is daar een tweede cirkel bijgeplaatst omdat de vraag en de drukte te groot werd. Dit maakt een totaal van 17 toestellen. Nergens in Nederland vind je een sportschool die zo’n uitgebreide eGym cirkel heeft als Fitness Energiek. Op uitnodiging van eGym heeft Rob aan andere ondernemers en trainers uitgelegd wat eGym doet voor je sportschool en helpt hij hen dit in de praktijk goed weg te zetten. Dit deed hij op verschillende locaties door heel Nederland.
In November van 2019 zijn alle cardio toestellen vervangen. Hierdoor heb je meer trainingsprogramma’s tot je beschikking. Maar ook leuke extraatjes zoals je eigen Netflix series bingewatchen tijdens je training, Spotify beluisteren of een wandeling maken door de Rocky Mountains.

Krachttraining heeft altijd een prominente rol gehad binnen Fitness Energiek, ook toen dit hen ten zeerste werd afgeraden. Iedereen koos voor uren cardiotraining en dit vaak zonder resultaat. Nu zie je krachttraining weer overal terug komen en zijn Rob en Threa blij dat ze dit altijd trouw zijn gebleven. In 2018 is de ‘oranje zaal’ verbouwd tot een waar kracht walhalla. Drie power racks van Matrix waar je niet alleen in kan bankdrukken, squatten en deadliften maar ook kan snatchen en jerken. Rob en Threa willen dat iedereen, wat zijn of haar doel ook is, kan trainen met gewichten. De dumbells lopen daarom ook van 1 tot 55 kg.

“Wat is de toekomst van het fitnesscentrum?”, vraagt Rob zich hardop af. Hij denkt dat diversiteit, goede begeleiding en de verbinding tussen trainer en klant via smartphone straks centraal staan. Ook voor het maken van afspraken, de behaalde resultaten in zien of het toesturen van trainingsschema’s zal een belangrijke rol weggelegd zijn voor bijvoorbeeld een app. De fitnessbranche blijft zich vernieuwen en wij lopen daarin graag voorop.

Rob en Threa genieten nog iedere dag van alle facetten van fitness en zijn nog steeds blij dat ze 20 jaar geleden met Fitness Energiek begonnen zijn. Een uitdaging bieden aan onze leden, het vormgeven van de sportzalen, begeleiden van onze leden en het lesgeven zijn o.a. de mooiste dingen van dit vak. Alleen de administratieve rompslomp is een minpuntje vindt Rob. Gelukkig neemt Threa, die in 2000 ook het roer totaal omgooide toen zij met Rob Fitness Energiek opstartte, een groot deel van deze dingen voor haar rekening. Zij geeft verder heerlijke massages en helpt het fitnesscentrum op orde te houden. Daarnaast zie je haar extra als er iemand op vakantie is of geveld is door de griep. Ook zorgt Threa dat bij hun thuis alles op rolletjes loopt, dat de hondjes de aandacht krijgen die ze verdienen en dat er een heerlijk gezond prakkie klaar staat aan het einde van een werkdag. ‘’Zonder Threa kan ik niet de energie in de zaak steken die nodig is om het een succes te maken en te behouden’’, zegt Rob.

Dit was 20 jaar Fitness Energiek in een notendop. Op naar de volgende 20 jaar!

Door |2019-12-20T14:51:37+01:00december 20th, 2019|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor 20 jaar Energiek

Over de auteur: